Studie

Studie

Studie bij 300 duursporters

In de sportana studie hebben we 300 duursporters (marathon, mountainbike, fietsen, triatlon, duatlon, zwemmen en roeien) opgevolgd tijdens hun trainingen voor hun grote sportieve doel.

Naast verschillende bloed- en speekselafnames werden de deelnemers continu opgevolgd via een online dagboek. Dit dagboek verzamelde gegevens over de mentale toestand en de trainingsbelasting van de sporters. Daarnaast werden gevalideerde psychologische vragenlijsten afgenomen op het moment van de bloed- en speekselafnames. In het bloed en speeksel werden > 100 parameters geanalyseerd die konden worden vergeleken met de gegevens van de vragenlijsten en trainingsload.  Zo bouwde Sportana veel kennis op en ontwikkelde het een tool om sporters nog beter objectief op te volgen.

Resultaten

Uit de studie zijn momenteel 2 praktische testen gekomen die direct bruikbaar zijn en wordt er hard gewerkt aan een derde test. Verder worden nieuwe inzichten verworven in andere sporttakken zoals voetbal, hockey en veldrijden. Staat jouw sport er niet tussen? Contacteer ons!

Schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwe inzichten die Sportana verwerft voor de begeleiding en testing van sporters.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x