De eerste 3 maanden van Thijs

12 februari 2018

De eerste 3 maanden van Thijs

Oogleden dicht.
Terug open.
En hop!
Weg.

De voorbije drie maanden zijn voorbij gevlogen.

Zo snel gaat het er hier aan toe bij Sportana, de Sport Research afdeling van Anacura. Bij momenten doet het me denken aan een rollercoaster in een pretpark, alleen heb ik nog geen tijd gehad om mezelf vast te klikken.

Mocht ik nog geen dubbele hernia hebben in mijn nek, dan had ik er in die eerste drie maanden ongetwijfeld één opgelopen. Alleen al door onze blik constant te veranderen op de zaken die op ons pad komen en op het traject dat we voor ogen hebben of beter hadden, want dit wordt constant bijgesteld.

Gevarieerd en uitdagend.

Zo heb ik het graag. Het is tevens een understatement van wat deze job is.

Na de initiële onderdompeling in het labo en de studie bij 300 duursporters die mijn collega’s de afgelopen 2,5 jaar in goede banen hebben geleid, is nu het moment daar om naar de markt te stappen.

In overleg treden met sportartsen, inspanningsfysiologen, coaches, academici, softwareleveranciers, sportfederaties en ga zo maar door. De volledige omkadering van (top)sporters komt aan bod. Ieder met zijn of haar fascinerende kijk op de noden die er zijn om sporters optimaal te begeleiden.

In digitale tijden met talloze mogelijkheden om allerhande zaken te meten, is het de vertaalslag naar de praktijk waar velen momenteel mee kampen.

Veel data worden gemeten maar blijven liggen of worden niet op een correcte manier geïnterpreteerd. Er is nood aan sport specifieke referentiewaarden. Het individu wordt altijd maar belangrijker waardoor persoonlijke referentiekaders een must zijn. Daarenboven moet alles qua sport medische analyse met een beperkt budget (lees het huidige en liefst minder) gebeuren.

Tijd dus om bewuste keuzes te maken, het huidige beleid in vraag te stellen en meerwaarde te creëren met het (para)medisch team!

Ben je of ken je iemand waarmee ik zeker eens rond tafel moet zitten? Mail me. Of tag hem of haar onder deze post.

Thijs.wintein@anacura.com


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x